Русин кыв: версиякостса торъялӧм

Босьтӧма Wikipediaысь
Пытшкӧссӧ чышкӧма Пытшкӧссӧ содтӧма
TjBot (сёрнитанін | чӧжӧс)
м r2.7.2) (робот содтi: frr:Ruteensk
AvicBot (сёрнитанін | чӧжӧс)
Визь 125: Визь 125:
[[sv:Rusinska]]
[[sv:Rusinska]]
[[udm:Русин кыл]]
[[udm:Русин кыл]]
[[uk:Русинський діалект]]
[[uk:Русинська мова]]
[[zh:卢森尼亚语]]
[[zh:卢森尼亚语]]

07:21, 8 ӧшым тӧлысь 2012-ся версия

Нови Сад, Воеводина — сербӧн, мадьярӧн, словакӧн да русинӧн гижӧд

Русин кывъяс (руська бесіда, руськый язык, русинськый язык, руски язик, руска бешеда) - матіса славян кывъяс (либӧ сёрнисикасъяс) Украинаын, Словакияын, Польшаын, Мадьяр Муын, Хорватияын, Сербияын. Воеводинаын (Сербия) - официал кыв. Вариантъяс - пряшев русин (Словакияын), паннон-русин (лунвыв русин, Хорватияын да Сербияын), лемков русин (Польшаын).

Русин анбур

А а Б б В в Г г Ґ ґ Д д Е е Є є
Ё ё Ж ж З з И и І і Ы ы Ї ї Й й
К к Л л М м Н н О о П п Р р С с
Т т У у Ф ф Х х Ц ц Ч ч Ш ш Щ щ
(Ѣ ѣ) Ю ю Я я Ь ь Ъ ъ

Примеръяс

Паннон русин

Того року ше одбуло уж друге стретнуце габурчанох по походзеню, хторих у Валалским уряду, у Габури 8. юлия 2006. року, на родней груди привитал староста валалу М. Ющик. Щири слова, подзековносц, пиха и гордосц пре добри глас о своїм валалу, витаня длуго нєвидзеней родзини, здогадованя на давни часи, на Габуру, на родзину и традицию, мали свойо место нє лєм на стретнуцох родзини, алє и на цалей дводньовей културно-уметнїцкей и спортовей програми хтора ше одбувала под назву: «Габура шпива и шпортує».

Пряшев русин

Того року ся одбыла уж друга стріча габурскых родаків, котрых на Сельскім урядï в Габурï 8. юла 2006, на роднïм ґрунтï привiтав староста села М. Ющік. Слова до душы, подякы і гордости за шыріня доброго хыру о своїм селï, вiтаня довго невидженых родаків, споминаня на давны часы, на Габуру, на родину і традіції мали свій простор нелем на стрічі родаків але і на цілій двадньовій културно-сполоченьскій і шпортовій акції, яка ся одбывала під назвов: «Габура співає і шпортує».

Лемков русин

Того року одбыла ся уж друга стрича габурскых родаків, котрых на Сільському уряді в Габурі 8. липця 2006, на ридни земли привитав староста села М. Ющік]. Щиры слова подякы і гордости за шыриня доброй славы свого села, витаня медже довго невидженыма родаками, спомины давных часив, Габури, родини і традициї были не лем на стричи родаків, але і на цілим дводньовим культурно-суспільним і спортовим сьвяті, яке ся одбыло під назвом «Габура співає і спортує».

Ыстӧдъяс